in

Proefpersoon voor coronavaccin overleden

De Telegraaf schrijft dat Anvisa op 19 oktober op de hoogte te zijn gesteld en geen informatie mag vrijgeven over de patiënt. De universiteit van Sao Paolo, betrokken bij het onderzoek, bevestigt dat het om een Braziliaan gaat maar geeft verder ook geen details.

Of de proefpersoon die overleden is het vaccin of een placebo kreeg toegediend, kan een woordvoerder van AstraZeneca Nederland tegenover De Telegraaf niet aangeven. “We kunnen niet reageren op individuele gevallen. Dat heeft onder meer te maken met de strenge regels rondom klinisch onderzoek. Maar alle benodigde reviewprocessen zijn gevolgd.”

Het overlijden van de Braziliaan leidt niet tot het stopzetten van de proeven met het vaccin, aldus de woordvoerder. „Alle belangrijke medische gebeurtenissen zijn zorgvuldig door onderzoekers, een onafhankelijk comité en de autoriteiten bekeken. Daaruit komen geen enkele zorgen over de voortgang van het onderzoek naar voren.”

Eerder werd het onderzoek wel stilgelegd omdat een van de proefpersonen een aandoening aan het ruggemerg bleek te hebben. Na een korte onderbreking werd de studie voortgezet. Er bleek geen verband aantoonbaar met het vaccin.

Nederland en andere Europese landen hebben eerder 300 miljoen doses besteld bij AstraZeneca, die worden afgenomen als het vaccin zich daadwerkelijk heeft bewezen. Het vaccin wordt momenteel getest in het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Brazilië en India.

Bron : De Telegraaf

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nieuwe recordaantal besmettingen in Italië : 15.199

Besmettingen blijven stijgen : 9283 nieuwe coronagevallen