in

Proefevenementen bij theaters, voetbalwedstrijden en bioscopen vanaf half januari

Maar er is natuurlijk een voorwaarde voor de regio waar zo een proefevenement wordt georganiseerd en dat is dat het risiconiveau op 1 staat, dat betekent dat het regio waakzaam is en dat is op het moment nog nergens het geval.

“We vinden het ongelofelijk dat de IKEA wel gewoon open is, maar dat aan de evenementenbranche vooralsnog geen perspectief wordt geboden”, aldus Pieter Lubberts van Fieldlab Evenementen tegen NOS.

Er zal worden gekeken naar gedrag van bezoekers, luchtkwaliteit in een gebouw, gebruik van mondkapjes, desinfectie, maar ook zal er rekening worden gehouden met de gevolgen voor kwetsbare groepen. “Wij kunnen vooraf testen en dusdanige veiligheidsmaatregelen nemen, zodat we weten dat bezoekers van theatervoorstellingen, bioscopen, zakelijk seminar of concert niet besmet zijn en aan alle veiligheidsvoorwaarden voldoen.” aldus Lubberts.

Festivals en Concerten waar mensen gewoon rondlopen komen niet in aanmerking, maar Keijzer is akkoord gegaan met twee voorstellen, voetbalwedstrijden, bioscopen en concerten waar het publiek moet zitten.

“Dit is goed voor de Nederlandse bevolking. Die snakt naar weer met elkaar naar de film of een evenement gaan.” aldus Keijzer.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Politie en ministers roepen burgerwachten op te stoppen met jacht op pedofielen

Vuurwerk afsteken met Oud en Nieuw? : € 100,- boete en strafblad