in

Prioriteit coronatesten voor leerkrachten & verpleegkundigen starten maandag

Het doel is om ‘s ochtends essentiële werknemers te testen, zodat ze’ s middags hun resultaten hebben en weten aan het werk kunnen blijven of niet, aldus het ministerie. Ze kunnen een speciale telefoonlijn gebruiken om een ​​afspraak te maken die voorrang garandeert.

“Het is belangrijk dat alleen mensen die als prioriteitszaken worden beschouwd, dit telefoonnummer gebruiken”, aldus het ministerie in een verklaring, “Daarom zullen er twee controles zijn, een aan de telefoon en een in het testcentrum.”

De nieuwe situatie zal gelden voor werknemers in het basis- en voortgezet onderwijs die niet kunnen worden vervangen en wiens klassen naar huis worden gestuurd als er geen toezicht is.

“In de zorg krijgen verpleging en ander personeel wiens diensten essentieel zijn voor de patiëntenzorg en de continuïteit van de zorg, prioriteit, als er geen passende vervanging is.” aldus het ministerie.

Het prioriteitssysteem is ingevoerd omdat testcentra de vraag niet meer aankunnen, waardoor zowel afspraken als resultaten vertraging oplopen.

Vorige week zijn er zo’n 200 duizend tests uitgevoerd, maar veel centra draaien op volle toeren en laboratoria kunnen de verwerking van wattenstaafjes niet aan, binnen de vereiste 48 uur.

De ministers zeggen dat ze verwachten dat het capaciteitstekort in oktober is opgelost.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Hoe ‘vuil’ zijn Griekenland’s handen van het ‘opknappen’ van het vuile werk?

Viervoudige moord uit 2018 : OM eist levenslang