in

President Erdogan dringt aan om geplande veiligheidszone in Syrië te versnellen

Als er niet snel actie wordt ondernomen gaat Turkije een eigen veiligheidszone in Syrië opstellen, ‘met onze eigen voorwaarden’.Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan tijdens een persconferentie verklaard, “Als er geen veiligheidszone komt, moeten wij de deuren openen.” aldus President Erdogan.

Ankara en Washington bereikten begin augustus een akkoord over de invoering van een veiligheidszone in het noorden van Syrië, die als een ‘vredescorridor’ moet worden gezien en ook dient om Syrische vluchtelingen in Turkije te laten terugkeren naar huis.

“Ze noemen onze plannen voor een veiligheidszone ‘heel mooi’. Kom hierheen, dan kunnen we meteen beginnen met het bouwen van deze woningen. We zijn vastbesloten om tot eind september onder onze eigen voorwaarden, daadwerkelijk de vorming van de veiligheidszone ten oosten van de Firat te beginnen.” aldus President Erdogan tijdens de persconferentie, eerder vandaag.

“De oppositie zegt, ‘We zullen de Syriërs die aankomen, weer wegsturen.’ Dit is een verachtelijke mentaliteit. Het aantal van onze Syrische broeders en zusters die we hebben gevestigd in de veiligheidszone heeft al de 350 duizend bereikt.”

President Erdogan vraagt of Turkije, deze last alleen moet dragen? “We hebben de nodige steun niet ontvangen van de Verenigde Staten of de rest van de wereld, wanneer het komt om het voortouw te nemen bij het delen van de last van onze asielzoekers.” aldus de President over het opstellen van een veiligheidszone, “We moeten dit misschien gewoon doem om de nodige steun te ontvangen. Wij zijn er helemaal klaar voor en zullen beginnen met onze eigen middelen.”

De President laat weten dat hun doel is om “ten minste 1 miljoen van onze Syrische broeders en zusters te vestigen in een veilig gebied langs de grens van 450 km.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Rechtszaak tegen Wilders om ‘Minder Marokkanen’ uitspraak gaat door

De moord op Humeyra (16) is volledig vastgesteld op beveiligingscamera’s