in ,

Premier Rutte : “We moeten een muur bouwen om de zwakken.”

Premier Rutte had gisteren een bericht voor heel Nederland en het was geen rustgevend bericht, “Een groot deel van de Nederlanders zal besmet raken.” aldus Premier Rutte die zegt dat dit ook nodig is voor het beschermen van mensen met een zwakkere gezondheid.

Rutte zegt in zijn toespraak dat in afwachting van een werkend vaccin tegen het coronavirus, wij met z’n alleen een muur om de zwakkeren moeten bouwen om hun te beschermen, “Dit doen we met z’n allen.” Volgens de premier zijn mensen die het virus al een keer hebben gehad en weer zijn genezen, niet meer vatbaar voor het coronavirus, “Met die mensen kunnen we een muur om de mensen met een zwakkere gezondheid bouwen.” En dat gaat niet zomaar binnen enkele dagen of weken.

Een totale lockdown geen zin heeft in Nederland, omdat een lockdown zou betekenen dat het leven minimaal een jaar zou worden stilgelegd, “Zolang er geen vaccin is, zal het virus ons land niet overslaan.”

Het virus zijn gang laten gaan, is ook geen optie, volgens de premier ‘de druk op de gezondheidszorg veel te groot, intensive cares zullen het dan niet meer aan kunnen.’ aldus Rutte die zegt dat het daarom belangrijk is dat de maatregelen die nu zijn ingevoerd, worden nageleefd. “Dat leidt tot beheerste verspreiding onder groepen die het minste risico lopen. De piek in het aantal besmettingen smeren we dan uit over een langere periode, zodat de ziekenhuis en met name de intensive cares niet overbelast raken. En dat is het scenario van onze keuze.”

Ook sprak de premier zijn medeleven uit naar de mensen die familie of vrienden waren verloren aan het coronavirus. Hij heeft iedereen veel beterschap en sterkte toegewenst.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Ibuprofen verergerd het coronavirus

Geen Koningsdag in Maastricht