in

Premier Rutte : Nieuwe maatregelen tegen verspreiding coronavirus

We zitten met een wereldwijd epidemie vanwege het coronavirus en premier Rutte heeft zojuist landelijke maatregelen bekend gemaakt. Scholen blijven voorlopig nog wel gewon open, maar evenementen met meer dan 100 mensen worden afgelast. Er wordt nogmaals benadrukt dat iedereen die klachten heeft thuis moet blijven en waar het kan, vanuit huis werken.

het kabinet probeert de verspreiding van het coronavirus tegen te houden en wilt dat er zo min mogelijk mensen bij elkaar in één ruimte zitten, “Het zijn ingrijpende maatregelen, maar Nederland is nu een patiënt en die moet behandeld worden.” aldus Rutte.

Deze nieuwe maatregelen gelden tot in ieder geval het einde van de maand, 31 Maart ;

– Bij verkoudheid, hoesten of koorts: blijf thuis. Ook als je niet in risicogebied bent geweest of in contact met patiënten bent geweest.
– Ouderen kunnen beter niet met het openbaar vervoer reizen.
– Evenementen met meer dan 100 mensen worden afgelast. Het gaat om wedstrijden, maar ook om theatervoorstellingen en kerkdiensten.
– Werk zoveel mogelijk thuis.
– Probeer het bezoek aan kwetsbare mensen te beperken.
– Vermijd grote groepen.
– Bel pas met de huisarts als klachten verergeren.
– Een oproep aan zorgpersoneel: reis niet naar het buitenland.

In Nederland is het aantal besmettingen opgelopen tot 614 en er zijn nieuwe gevallen van besmetting die niet tot een duidelijke bron kunnen worden herleid, “De situatie is mogelijk aan het kantelen. Daarom zijn aanvullende maatregelen nodig.” aldus Jaap van Dissel van het RIVM.

Scholen blijven voorlopig wel open, ondanks de oproep van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS) omdat de risico beperkt is, terwijl de impact te groot zal zijn. De premier heeft wel voorgesteld dat hbo en universiteiten grootschalige hoorcolleges het beste online aanbieden.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Man in metro spuugt in hand en veegt het af aan paal

McLaren trekt zich terug uit de Grand Prix in Australië