in

“Praten in je moedertaal is geen belemmering voor het leren van Nederlands”

De IOT (Stichting Inspraakorgaan Turken in Nederland) heeft een gids opgesteld voor ouders om de taalontwikkeling van kinderen te ondersteunen.

Samen met de Vereniging Openbare Scholen (VOO) was er vorige week een uitreiking van het boekje in het parlementaire perscentrum van Den Haag. Het boek werk tijdens een vergadering gepresenteerd aan VVD lid, Judith Tielen, woordvoerder van het onderwijsbeleid.

P1050098 (2)

Het speciale seminar, die werd bijgewoond door ouders van Turkse kinderen in Nederland, is ontwikkeld met de bijdrage van taalkundigen. Tijdens de seminar werden ouders geïnformeerd door studie trainers, over hoe de taalontwikkeling van kinderen tijdens deze vergaderingen kunnen worden ondersteund.

Volgens onderzoek presteren Turkse scholieren, beneden gemiddeld in het onderwijs, vergeleken met andere migrantengroepen. Onderwijsexperts zijn van mening dat dit kan liggen aan een gebrek aan taalontwikkeling bij kinderen.

“Het spreken van je moedertaal is geen belemmering voor het leren van Nederlands. Integendeel, het helpt bij het leren van een nieuwe taal en het communicatie ontwikkeling van het kind.” aldus het IOT tijdens de presentatie van het boek.

In de cursussen die aan ouders worden gegeven, wordt het belang van het spreken van verschillende talen benadrukt. De prominente aanbevelingen en de meningen van experts in de cursussen zijn verzameld in deze boek.

Vertegenwoordigers van politieke partijen die hebben deelgenomen aan de presentatie, hebben gezegd dat ze bewust zijn van het taal ‘probleem’ en hebben laten weten dat ze de ontwikkelingen van de IOT op de voet zullen volgen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Van moord veroordeelde man mag ‘worden vergeten’ van rechtbank in Duitsland

Politie nog steeds op zoek naar dader van steekpartij in Den Haag