in

Prachtweekend voor de boeg, zondag kan het 30 graden worden

Haal de zonnebrand maar tevoorschijn, want het belooft een schitterend weekend te worden.

Na een wisselvallig begin van de week wordt het de komende dagen steeds mooier. En vooral het weekendweer wordt iets om naar uit te kijken. Op zondag tikken we lokaal zelfs de 30 graden aan, volgens Nicolien Kroon van Buienradar.

Druilerig begin Hemelvaartsdag
Vandaag is het al een stralende dag, al zijn er zo her en der wat stapelwolken te zien waaruit misschien een buitje kan vallen. Vanmiddag loopt de temperatuur in het zuidoosten op tot 20 graden. Aan zee blijft het zo’n 17 graden.

Morgen, Hemelvaartsdag, begint druilerig, maar ‘s middags klaart het op. De temperaturen zijn vergelijkbaar met die van vandaag.

Maar vanaf vrijdag wordt het echt mooi. De zon is overmorgen volop aanwezig en het blijft grotendeels droog. Het wordt zo’n 22 à 23 graden.

30 graden, met onweer
Zaterdag wordt het nog fraaier. Het is droog en zonnig, met temperaturen van 24 à 25 graden in het midden van het land, en 27 à 28 graden in het oosten.

En dat vormt de opmaat tot een nog warmere zondag, al kan die ontsierd worden door onweersbuien, met name in het oosten. Daar is het direct wel het warmst, en kan het zelfs een graad of 30 worden. In de rest van het land is het zo’n 25 à 27 graden.

Volgende week
De volgende week wordt het, mede door de onweersbuien die zondag ontstaan, een stuk kouder.

Zo blijft de temperatuur maandag steken op een graad of 19.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Boris Johnson moet voor de rechter komen om ‘brexit-leugens’

PvdA: ‘Geen nieuwe Pegida-demonstratie in Eindhoven’