in ,

Positieve coronatesten blijven stijgen

Het aantal mensen dat positief is getest op het coronavirus is in de tweede week van december met ruim 35 procent gestegen, blijkt uit de laatste update van het RIVM.

De stijging ging hand in hand met een toename van 37 procent in het aantal coronatests, met bijna 440 duizend tests, vergeleken met 321 duizend in de week ervoor.

Het positieve testpercentage liep echter op tot 12 procent, terwijl het R-getal, dat de reproductiesnelheid van het virus meet, eind november naar 1,24 was gestegen. Elke waarde boven de 1 geeft aan dat het aantal geïnfecteerde mensen toeneemt.

Het RIVM zei maandag dat er door computerproblemen in de afgelopen drie dagen, zo’n 6000 gevallen ontbraken in de dagcijfers. Als die gevallen zouden worden meegerekend, zou de stijging van week tot week ongeveer 50 procent bedragen. Dinsdag werden nog eens 6682 gevallen gemeld, 1800 minder dan op maandag en 3200 minder dan op zondag.

Momenteel liggen 1954 coronapatiënten in het ziekenhuis, 72 meer dan op maandag, terwijl het aantal op de intensive care met 21 is gestegen naar 524.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Kan ik nog naar de supermarkt? : Wat moet sluiten en wat is er nog open?

Duitsland kan volgende week beginnen met coronavaccinaties