in

‘Politietopman opgepakt bij grote politieactie spookbewoning Den Haag’

Een van de mannen die dinsdag werden opgepakt bij de grootscheepse actie in Den Haag tegen ‘spookbewoning’ is een topman van de politie.

Dat melden twee ‘goed ingevoerde bronnen’ aan De Telegraaf. De politietopman wordt gezien als schakel tussen criminelen en de eigenaren van de huurwoningen waarin miljoenen werden gevonden.

Adviseert korpsleiding
De korpsleiding van de politie wil vooralsnog niet reageren. Saillant is dat de man werkt op het hoofdbureau van de politie in Den Haag, waar hij rechtstreeks de korpsleiding adviseert.

De verdachte heeft een belangrijke functie binnen de directie van de afdeling Facility Management (FM) die gaat over vastgoed en huisvesting binnen het korps.

De man is dinsdagochtend van zijn bed gelicht en inmiddels geschorst.

Anoniem
Uit onderzoek van de politie bleek dat in de Haagse wijk Ypenburg in grote appartementencomplexen bewoners verbleven die dat zo anoniem mogelijk zouden proberen te doen. Tijdens dat onderzoek kreeg de politie zicht op drie mannen die dit als verhuurbemiddelaars voor deze bewoners zouden hebben geregeld.

In veel gevallen stond er bij de gemeente niemand in de woning ingeschreven. Buiten deze bemiddelaars zijn zeker veertien illegale bewoners gearresteerd.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Doden door botsing Duitse snelweg

Nederlandse fans protesteren tegen Michael Jackson-docu