in

Politiebonden ondernemen actie : Geen boetes voor kleine overtredingen

Politiebonden ondernemen vakbondsacties door maandag weigeren boetes uit te delen voor kleine overtredingen. Dit doen ze ter ondersteuning van hun loonvordering van 2,5 procent.

De politie zal blijven optreden als de openbare orde wordt bedreigd, de coronaregels worden overtreden of als automobilisten te hard rijden, “maar zal kleine overtreders alleen waarschuwen”, aldus de politiebond ACP.

De vakbond zegt dat het kabinet heeft geweigerd “met een fatsoenlijk bod te komen”, vandaar de noodzaak van het protest. De besprekingen over een nieuwe overeenkomst inzake beloning en voorwaarden van de politie zijn sinds december vastgelopen.

De politiebonden pleiten voor een loonsverhoging van 2,5 procent over 16 maanden en twee eenmalige uitkeringen van 350 euro en 300 euro. Dat zal volgens hen in 2022 resulteren in een kleine stijging van de koopkracht.

Minister van Justitie, Ferd Grapperhaus heeft gezegd dat hij niet verder zal gaan dan een loonsverhoging van 1,3 procent en twee uitbetalingen van 300 euro.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Wordt de avondklok met drie weken verlengd?

Amsterdam : Baby gedumpt in ondergrondse afvalcontainer