in

Politie treft handgranaat aan bij Amsterdams hotel

Het voorwerp werd rond 2.30 uur door een medewerker van het hotel gevonden. Later bleek het om een nog niet ontplofte handgranaat te gaan.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het voorwerp ter plaatse ontmanteld en verwijderd. De recherche heeft een onderzoek ingesteld.

De politie vermoedt dat de handgranaat door één persoon is gegooid. De persoon is hierna gevlucht op een donkerkleurige snorfiets of scooter in de richting van de Jacob Obrechtstraat.

Ander explosief gevonden bij bedrijfspand
In de nacht van dinsdag op woensdag werd nog een ander explosief gevonden in Amsterdam. Dit explosief werd aangetroffen bij een bedrijfspand aan de Lemelerbergweg in Amsterdam-Zuidoost. De politie kreeg rond 3.00 uur een melding over dit explosief. Het voorwerp is inmiddels veiliggesteld.

Volgens de politie bestaat er waarschijnlijk geen verband tussen de twee explosieven.

Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) liet onlangs weten dat er sinds begin vorig jaar zestien incidenten zijn geweest met handgranaten bij (horeca)bedrijven. Tien keer ontplofte er een granaat. Criminelen gebruiken de methode om ondernemers onder druk te zetten.

Bron: NU.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

School in Hoorn gaat ouders inzetten om zieke leerkrachten te vervangen

‘Onderzoekers vinden microplastics in ontlasting van mensen’