in

Politie : Rustige avond door het hele land

Na drie dagen van rellen en plunderingen, verliep de vierde avond van de avondklok in het land relatief vredig, melden politie en andere functionarissen dinsdagavond.

Hoewel er een handvol arrestaties zijn verricht, waren er geen ernstige incidenten, en televisiebeelden toonden een zware politie-aanwezigheid op straat.

“We zitten bovenop de situatie en we praten met mensen”, vertelde politiechef, Willem Woelders, in actualiteitenprogramma Nieuwsuur. “Er is geen reden geweest om de oproerpolitie of andere krachten in te schakelen.”

Er waren 33 arrestaties in Rotterdam, voornamelijk wegens het niet volgen van de coronamaatregelen en het niet kunnen tonen van identiteitsbewijs. In de Amsterdamse wijk Osdorp heeft de oproerpolitie een groep jongeren die vuurwerk had afgestoken zonder problemen kunnen wegsturen.

In Maastricht en Den Bosch gingen groepen voetbalfans de straat op om “hun steden te beschermen tegen relschoppers”.

Ambtenaren hadden hun noodbevoegdheid ingeroepen om misdrijven tegen de openbare orde aan te pakken in een reeks dorpen en steden, waaronder Den Bosch, Eindhoven, Haarlem, Breda, Maastricht, Leiden, Sittard-Geleen en Capelle aan den IJssel.

Het bleef in meeste plaatsen rustig, en groepen jongeren die wel in groepen aankwamen, verlieten zonder problemen de plekken weer op bevel.

Eerder op de avond hadden verschillende burgemeesters de ouders opgeroepen om hun kinderen thuis te houden, uit angst voor verdere problemen. De jongste van de 184 relschoppers die maandagavond werden aangehouden, was 14.

Kamerleden zullen vandaag debatteren over de rellen, te midden van oproepen van extreemrechtse partijen om het leger stand-by te zetten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Verkiezingen 2021 : VVD steekt ver boven iedereen uit

Catherine Keyl : Relschoppers zijn een stel verwende snotapen die zich verveelden