in

Politie en ministers roepen burgerwachten op te stoppen met jacht op pedofielen

De man, een gepensioneerde leraar uit Arnhem, overleed twee weken geleden nadat hij in elkaar was geslagen door een groep tieners die hem online hadden opgezet om een 15-jarige jongen te ontmoeten voor seks. Het is onduidelijk of hij wist dat de jongen minderjarig was. Vier van de tieners blijven in hechtenis.

Het openbaar ministerie bevestigde donderdag dat de man het slachtoffer was van een ‘pedo-jacht’ en minister van Justitie, Ferd Grapperhaus heeft er bij mensen op aangedrongen om niet langer het recht in eigen hand te nemen.

Ondertussen vertelde hoofd van de regionale politie, Oscar Dros, vrijdag aan het AD dat ambtenaren vrezen dat er meer mensen zullen sterven. “Onze boodschap is om te stoppen met jagen op pedofielen, ze niet langer vast te houden, te stoppen met proberen ze in de val te lokken en dit aan ons over te laten”, zei hij. “In mijn regio ken ik geen gevallen waarin dit heeft geleid tot de veroordeling van een kindermisbruiker.”

Sinds juli zijn er ongeveer 250 incidenten met burgerwachten geregistreerd, zegt hij. “Deze variëren van het afsnijden in auto’s tot fysiek misbruik en bedreigingen voor publieke blootstelling. Dit zijn alleen de incidenten waar hij van op de hoogte zijn. Er zijn waarschijnlijk veel meer.”

“De politie heeft een aantal mensen moeten helpen die als pedofiel waren ondergedoken vanwege de bedreigingen.” vertelt Dros, “Bovendien kan de tijd die nodig is om met burgerwachten om te gaan, beter worden besteed aan het voorkomen van kindermishandeling.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Mobieltje achter het stuur? 240 Euro boete dankzij slimme camera

Proefevenementen bij theaters, voetbalwedstrijden en bioscopen vanaf half januari