in

Politie arresteert zeven mannen in verband met gewapende overvallen

De Nederlandse politie heeft zeven mensen gearresteerd in verband met een reeks inbraken en gewapende overvallen waarbij beroemdheden en vermogende personen betrokken zijn geweest.

Tot de slachtoffers behoren onder meer influencer Nikkie de Jager, beter bekend als Nikkie Tutorials, die in augustus bij haar huis in Uden werd aangevallen, en voetbalanalist Rene van der Gijp, die bij hem thuis in Rotterdam is bedreigd.

Ook zijn er overvallen gepleegd op beroemdheden die in Rotterdam, Krimpen aan den IJssel en Rockanje en verschillende andere locaties wonen, meldt de politie.

De zeven mannen, tussen de 19 en 24 jaar oud, werden gearresteerd bij hen thuis in Rotterdam en Ridderkerk. De politie nam ook een auto, dure horloges en sieraden, merkkleding en tassen en munitie in beslag tijdens de invallen.

Het onderzoek naar de inbraken is enkele maanden geleden gestart nadat rechercheurs overeenkomsten zagen in zowel de methode als de goederen die werden gestolen.

“De verdachten waren op zoek naar dure horloges, sieraden en geld”, aldus rechercheur Arjan de Zwart in een verklaring. “Ze waren ook niet bang om geweld te gebruiken, en in een paar gevallen bedreigden ze hun slachtoffers met een pistool of vielen ze hen daadwerkelijk aan.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Het ondersteuningspakket wordt uitgebreid met € 3,7 miljard

Coronabesmettingen nemen weer toe : RIVM vreest kerstpiek