in

Politie arresteert 85 ‘Gele Hesjes’ demonstranten

De Franse politie arresteerde zaterdag in hoofdstad Parijs, tientallen ‘Gele Hesjes’ demonstranten. Volgens berichten in de lokale media loopt het aantal arrestaties tot meer dan 80 demonstranten.

De ‘Gele Hesjes’ protesten, die begonnen als een reactie op de verhoging van brandstofbelasting en groeiden uit tot een opstand tegen de Franse president Emmanuel Macron. De demonstraties zijn ondanks de oproep van de regering om het te stoppen, afgelopen zaterdag gewoon doorgegaan.

Eerder meldde de Franse staatszender dat er op zaterdag minstens 25 mensen waren gearresteerd in de aanloop naar de geplande protesten in Parijs.

Vorige week waren de aantal gearresteerden meer dan vijfhonderd. Op donderdag zei Maxime Nicolle, een van de prominente figuren van de ‘Gele Hesjes’ demonstranten, dat ze protesten zullen houden ondanks de oproepen van de regering om te stoppen na de schietpartij in Straatsburg.

De demonstranten verzamelden zich opnieuw in de vijfde weekend van de demonstraties op de Champs-Elysées en het Operaplein.

Soms escaleert de spanning tussen de politie en demonstranten, die minder in aantal zijn vergeleken met de afgelopen weken.

Volgens sommige demonstranten, raakte een van de demonstranten gewond in zijn oog toen een traangas-capsule hem raakte, hij is doorverwezen naar een ziekenhuis.

De Franse politie gebruikte traangas om de menigte uiteen te drijven, die zich verspreidde naar de straten in de buurt van de Champs-Elysées.

Winkels en restaurants in de iconische straat zijn gesloten, met veel metrolijnen die niet beschikbaar zijn vanwege de protesten.

Volgens de politie hebben ongeveer 16 duizend mensen tot nu toe protesten bijgewoond in het hele land en zijn straten en wegen 199 keer geblokkeerd.

In totaal hebben 89 duizend politieagenten dienst in het land, waarvan 8 duizend in Parijs samen met 14 gepantserde voertuigen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nieuwe groep demonstranten volgen in de stappen van ‘Gele Hesjes’

‘Gele Hesjes’ protesten in België en Nederland