in ,

Putin steunt het idee van een verenigd Europees leger

De Russische president liet afgelopen zondag weten dat hij het idee om een verenigd Europees leger te vormen, van Franse president Macron, steunt, “Het Europese leger zou een alternatief kunnen zijn voor de NAVO.” aldus Putin.

“Europa is een krachtige economische entiteit en een unie, daarom is het heel normaal dat lidstaten onafhankelijk en soeverein willen zijn op het gebied van defensie en veiligheid”, zei Vladimir Poetin aan Russia Today in Parijs, waar hij aanwezig was bij een ceremonie ter gelegenheid van Armistice Day, viering van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

“Ik denk dat dit een positieve ontwikkeling is in de multilaterale wereld,” voegde hij eraan toe.

Poetin’s commentaar kwam dagen nadat de Franse president Emmanuel Macron opriep tot de vorming van een Europees leger om de afhankelijkheid van de VS te verminderen.

De Russische president zei dat Frankrijk in deze context een belangrijke rol speelde en voegde eraan toe dat het verenigde Europese leger een alternatief voor de NAVO zou kunnen zijn.

Erop wijzend dat er geen gelegenheid was voor formele bilaterale gesprekken met de Amerikaanse president Donald Trump in Parijs, zei Poetin dat de twee leiders elkaar in november zullen ontmoeten tijdens de G-20-top in Argentinië.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Meer huishoudens met kans op armoede

Te veel overuren en nachtdiensten: agent is op