in

Piloten stemmen in met reorganisatie van KLM

KLM had tot vrijdag de tijd om een deal te sluiten, waardoor in totaal waarschijnlijk enkele duizenden banen verloren gaan. de luchtvaartmaatschappij bereikte eerder overeenstemming met vakbonden voor cabinepersoneel en grondpersoneel, over kostenbesparingen om te voldoen aan de voorwaarden van de reddingsoperatie van 3,4 miljard euro van de overheid.

Hoekstra zei in een reactie dat hij het nieuws over de overeenkomst toejuicht en de voorstellen nu zal bestuderen alvorens een definitief besluit te nemen. “Dit is de eerste stap op weg naar herstel”, schreef hij op Twitter. “Er moet veel gebeuren, niet alleen om de crisis te overleven, maar ook om een gezonde financiële toekomst te verzekeren.”

De ministers en KLM bereikten in juni een principeakkoord over een pakket van 3,4 miljard euro tot 2025, om de Nederlandse nationale luchtvaartmaatschappij door de coronacrisis heen te helpen.

De financiële steun bestaat uit een lening van 1 miljard euro en 2,4 miljard euro aan garanties voor commerciële leningen, die KLM al met banken heeft afgesloten.

Het pakket is niet zonder voorwaarden. Het kabinet was het erover eens dat moederbedrijf Air France-KLM en beide dochtermaatschappijen de kosten zouden moeten verlagen, in het geval van KLM met 15 procent.

Personeel dat drie keer het gemiddelde salaris verdient, zal worden gevraagd om een loonsverlaging van 20 procent te accepteren, terwijl degenen met een lager inkomen ook worden gevraagd om een lager salaris te accepteren. Er worden geen dividenden of bonussen uitgekeerd totdat de leningen zijn afgelost en het aantal nachtvluchten wordt teruggebracht van 32 duizend naar 25 duizend.

De Franse regering kwam eerder met Air France een pakket van 7 miljard euro overeen. De Nederlandse en Franse staten hebben beide een belang van 14 procent in de samenwerking tussen Air France en KLM.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Donald Trump en Melania Trump testen positief op Covid-19

Het wordt een nat weekend