in

Pfizer Covid-19 vaccin is 90% effectief : Zeer veelbelovend

Hun analyse laat een veel betere prestatie zien dan de meeste experts hadden gehoopt en brengt een mogelijk einde in beeld aan een pandemie die meer dan een miljoen mensen het leven heeft gekost.

Het bedrijf zegt dat er geen ernstige bijwerkingen zijn geweest, terwijl het hoge percentage beschermden de bevindingen bijzonder overtuigend maakt. Regelgevende instanties hebben gezegd dat ze een vaccin zouden goedkeuren dat een veel lagere effectiviteit van 50 procent heeft, waardoor de helft van degenen die het krijgen worden beschermd.

“Vandaag is een geweldige dag voor wetenschap en de mensheid. De eerste reeks resultaten van ons fase 3 Covid-19 vaccinonderzoek levert het eerste bewijs van het vermogen van ons vaccin om Covid-19 te voorkomen, ”aldus Dr. Albert Bourla, de voorzitter en CEO van Pfizer.

“We bereiken deze cruciale mijlpaal in ons vaccinontwikkelingsprogramma in een tijd waarin de wereld dit het hardst nodig heeft, met nieuwe records voor infectiecijfers, ziekenhuizen die bijna overcapaciteit dreigen te gaan en economieën die moeite hebben om te heropenen.”

De proeven zullen worden voortgezet, wat inhoudt dat de werkzaamheid kan veranderen, maar een tussentijdse bevinding dat 90 procent van de infecties werd voorkomen, zal politici en volksgezondheidsleiders zeker prikkelen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nieuwe coronabesmettingen onder de 5.000 : Regionale avondklok van tafel?

EU koopt 300 miljoen doses Pfizers COVID-19 vaccin