in

Personeel ‘heel emotioneel’ na zwembadongeluk met 7-jarig jongetje

Fairway Swimming Pool Pool Swimming Indoor Pool

Het personeel en de badgasten zijn flink geschrokken nadat een 7-jarig jongetje op de bodem van het zwembad in Goes lag. Het jongetje ligt nu in een ziekenhuis in Rotterdam. “Hij is gereanimeerd en huilend meegegaan met het medisch personeel”, zegt de manager van het zwembad.

Gisteren rond 17.30 uur zag een badmeester in het recreatieve gedeelte van het zwembad een jongetje op de bodem van het binnenbad liggen. De badmeester dook het water in en haalde het jongetje eruit.

Het slachtoffer werd meteen gereanimeerd en een AED werd aangesloten. Twee ambulances, twee politieauto’s en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. De jongen kreeg zijn ademhaling en zijn pols terug en is met spoed door het medisch personeel meegenomen.

‘Iedereen is flink geschrokken’
“We weten nog niet hoe het met hem gaat”, zegt Jan-Kees Karelse van Omnium. “Dat probeer ik nu uit te zoeken, want al het personeel en de badgasten die er gisteren waren, zijn flink geschrokken en heel emotioneel.”

Het medisch personeel vertelde Karelse dat de eerste uren na de reanimatie cruciaal zijn. “Iedereen wil weten hoe het met hem gaat. Het personeel heeft snel gehandeld. We hebben goede hoop omdat de jongen huilend werd meegenomen.”

‘Er is meteen gehandeld’
De jongen was met familie in het zwembad. Hij kon niet staan in het gedeelte waar hij op de bodem terechtkwam. “Het gezin kwam hier niet uit de buurt. Bij de jongen was een Duits sprekende man, waarschijnlijk zijn vader. Die is meteen meegegaan met het medisch personeel.”

Karelse zegt er alles aan te doen om de veiligheid in het zwembad te waarborgen. “We gaan uitgebreid onderzoeken wat er precies is gebeurd en of we goed hebben gehandeld. Ook gaan we kijken of een systeem met sensoren iets voor ons is. Maar deze jongen is ook zonder systeem direct gezien en er is meteen gehandeld.”

Zwembad weer open
Eerder gebeurde er ook een tragisch ongeluk in het zwembad. In 2017 verdronk de 13-jarige Ezra. “De jongen kreeg een epileptische aanval in het water. Dat was ongelooflijk tragisch en heftig, en we hebben het uitgebreid onderzocht. Dat ongeval had op elke plek met water kunnen gebeuren.”

Vandaag is het zwembad gewoon weer open. “Gisteren zijn we vroeg dichtgegaan. Vanmorgen zijn we met al het personeel bij elkaar gekomen. Iedereen, van schoonmaker tot kassamedewerker, is geschrokken, maar we zijn een veilig zwembad. Er is geen enkele reden om dicht te gaan.”

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Eindhoven zet bezuiniging jeugdzorg door

Man opgepakt in Heerlen op verdenking terreur