in

Pegida mag maandag demonstreren op Stadhuisplein

Pegida mag opnieuw komen demonstreren: aanstaande maandag op het Stadhuisplein, tussen 19.30 en 21.30 uur. Dat laat een woordvoerder van de burgemeester weten.

De anti-islamorganisatie had voor vanavond, zondag en maandag demonstraties aangekondigd. Ze wilden een mars lopen naar de Al Fourqaan moskee en daar een manifestatie houden. Maar in die vorm kan de demonstratie dus geen doorgang vinden. ‘Het is gebleken dat demonstraties van Pegida vaak tot onrust leiden’, zegt de woordvoerder, ‘daarom is besloten de demonstratie op een andere tijd en locatie toe te staan.’ Dat recht heeft de burgemeester, volgens de Wet Openbare Manifestaties.

Moslimsorganisatie Oemmah heeft eerder aangekondigd op elke demonstratie van Pegida een tegendemonstratie te zullen houden. Als zij zich op het Stadhuisplein willen laten horen maandagavond, kan dat ook.

Pegida heeft de beslissing van de burgemeester inmiddels in een beschikking gekregen. Als de organisatie het niet eens is het met besluit, kan ze een kort geding aanspannen. Tot nu toe heeft Pegida dat nooit gedaan.

Bron : Studio040

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Trump: aanvallen op Iran afgeblazen na horen mogelijk dodental

Vader veroorzaakt stomdronken ongeluk, moeder laveloos: kind (6) aan lot overgelaten