in

Pegida heeft een nieuwe demonstratie aangekondigd

De anti-islamitische beweging Pegida gaat opnieuw demonstreren in Eindhoven. Dat hebben ze aangekondigd via hun social media. Ze gaan zondagavond 26 mei de demonstratie houden.

Pegida gunt, naar eigen zegge, burgemeester Jorritsma ‘een tweede kans om het grondrecht demonstreren op een waardige manier te #facciliteren’. Om 19.30 zullen de demonstranten zich verzamelen bij het CKE gebouw. Vanaf die plek zullen ze naar de Al-Fourqaan moskee gaan. Daar zullen ze, volgens de aankondiging ‘onder het genot van een lekker stukje vlees naar enkele toespraken zullen luisteren’.

Eerdere demonstratie
Pegida blies de geplande demonstratie van 6 mei af op het laatste moment. Ze vonden dat ze door alle veiligheidsmaatregelen geen waardige demonstratie konden houden. ‘We zouden net als apen in een kooi van 2 meter hoog moeten gaan staan… Onacceptabel,’ zo staat op het pamflet.

De gemeente Eindhoven liet toen weten dat Pegida al meer dan een week wisten van deze maatregelen, maar dat Pegida ervoor koos drie kwartier voor aanvang van de demonstratie door middel van een appje aan de gemeente te laten weten dat de demonstratie niet door zou gaan.

Pegida banner

Bron : Studio040

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Egyptische studenten krijgen huwelijksles

‘Oostenrijk schuift steeds verder naar rechts’