in , ,

Parlementsleden roepen demissionair-kabinet op om cafés en terrassen te openen

Een meerderheid van de parlementsleden heeft het demissionair-kabinet opgeroepen om de mogelijkheid te onderzoeken om cafés en terrassen onder strikte voorwaarden te laten heropenen.

Tijdens het coronadebat van woensdag over de laatste ontwikkelingen, inclusief het besluit om middelbare scholen weer te openen en de avondklok te verlengen, drongen parlementsleden er bij de ministers op aan meer stappen te ondernemen om de horeca te helpen.

Pieter Heerma, voorzitter van de CDA-fractie, zei dat de afhaalrestaurants afgelopen weekend, toen de lentezon toesloeg, te maken hadden met lange rijen mensen die drankjes en snacks bestelden.

“Zou het niet veiliger en gemakkelijker zijn om te regelen als terrassen weer open kunnen?” vroeg hij. Kamerleden hebben afgesproken dat de ministers naar opties kijken voorafgaand aan de volgende persconferentie op 8 maart.

Ook burgemeester Femke Halsema (Amsterdam) heeft de regering opgeroepen om de regels voor cafés te versoepelen. “Ik zou het kabinet willen oproepen om in maart de terrassen te openen, zodat we de openbare ruimte beter kunnen reguleren”, aldus Halsema.

“Of denk aan buitenruimtes waar mensen doorheen bewegen, zoals de dierentuin. Mensen willen anderen zien, en de veiligste plek om dat te doen is buiten.”

Premier Mark Rutte zei later in het debat tegen Kamerleden dat het openen van terrasjes “niet gaat gebeuren”. “In dit stadium van de pandemie zou het niet verstandig zijn”, aldus Rutte.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

De Jonge : Het zal nog even duren voordat we onze leven terug krijgen

Duitsland’s meest gezochte man gearresteerd in Amsterdam