in

Parijs, Brussel, Madrid en Ibiza op ‘oranje’ lijst

De Franse, Spaanse en Belgische hoofdsteden zijn aan de oranje lijst toegevoegd, evenals de Balearen (inclusief Mallorca en Ibiza) en de Spaanse provincies Burgos, Salamanca, Almeria en Navarra. Ook de Franse regio Bouches-du-Rhone, dichtbij Aix en Provence en Marseille, is verboden terrein.

Het ministerie zegt dat alle noodzakelijke reizen naar deze plaatsen moeten worden vermeden en dat iedereen die vanuit een van hen naar Nederland terugkeert 14 dagen in quarantaine moet gaan.

Groot-Brittannië is ook toegevoegd aan de code oranje lijst, maar reizigers hoeven bij terugkeer naar Nederland niet in quarantaine te gaan. Het reisadvies naar het Verenigd Koninkrijk is als waarschuwing aangescherpt, omdat de Britten quarantainevereisten hebben ingevoerd voor mensen uit Nederland, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Nederlandse reisorganisatie ANVR zei dat duizenden Nederlandse vakantiegangers en anderen die in Nederland wonen, getroffen zullen worden door het besluit om zoveel nieuwe gebieden code oranje te verklaren.

Reisagenten proberen in contact te komen met hun klanten, “maar veel mensen willen waarschijnlijk toch hun vakantie voortzetten.” zo zegt een woordvoerder tegen omroep NOS.

“Touroperator TUI heeft alle vakanties naar de getroffen gebieden afgezegd.” aldus de NOS.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Rusland begint met productie van eerste coronavaccin

Joe Biden verwijst naar inmenging in Turkse verkiezingen in 2023