in

Ouders die bezwaar maken tegen anti-islam cartoons, kunnen land uitgezet worden

“Ouders die opstappen naar een leraar en eisen dat ze geen cartoons mogen tonen, die worden beschermd door de vrijheid van meningsuiting, zullen worden geregistreerd als crimineel en worden strafbaar gesteld.” aldus de minister tijdens een interview met Europa 1. Deze ouders kunnen worden vervolgd en zelfs gedeporteerd.

Hij benadrukt dat een rechter het recht heeft om te zeggen dat je het land moet verlaten. 

De Franse president, Emmanuel Macron beloofde hardhandig te zullen optreden tegen wat hij ‘islamistisch separatisme’ heeft genoemd om de seculiere waarden van Frankrijk te verdedigen, en voerde aan dat controversiële cartoons op grond van de vrijheid van meningsuiting moesten worden verdedigd.

Critici beschuldigden Macron er echter van politiek misbruik te hebben gemaakt van recente terreuraanslagen, en een populistisch extreemrechts discours over moslims aan te nemen in een poging om rechtse kiezers aan te spreken.

Macron nam woensdag stappen om een “handvest van Republikeinse waarden” op te leggen aan de moslimgemeenschap en gaf de Franse Raad van het Moslimgeloof (CFCM) een deadline van 15 dagen om het handvest te accepteren.

Acht leiders van de CFCM hebben woensdag een ontmoeting gehad met Macron en Darmanin in het Elysee Palace voor besprekingen. Volgens mediaberichten zal de CFCM een nationale raad van imams oprichten om officiële accreditatie te verlenen aan imams die op Frans grondgebied wonen.

Macron’s handvest van Republikeinse waarden zal “buitenlandse inmenging” in moslimgroepen verbieden en expliciet stellen dat de islam geen politieke beweging is maar een religie.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Duitse dokter aangehouden voor doden van coronapatiënten

Stijging in coronabesmettingen, maar minder coronapatiënten in het ziekenhuis