in ,

Oude guldenbiljetten zijn nog steeds geld waard

We betalen sinds januari 2002 met de euro, maar sommige van ons hebben na 17 jaar nog steeds guldenbiljetten in onze kast liggen, “Mensen geven nog steeds oude guldenbiljetten af aan de centrale bank die moet worden geconverteerd.” aldus de NOS, dinsdag.

Vorig jaar werden 97 duizend guldenbiljetten ingeleverd bij de bank met een totale waarde van 4 miljoen euro. Munten worden sinds 2006 niet meer ingewisseld.

“Guldenbiljetten komen vaak naar boven in trieste situaties.” vertelde woordvoerder Rob Ruizendaal aan de omroep, “Er kwam eens een stukadoor die aantekeningen achter het behang in een kamer had geplaatst. Hij kwam terecht in een verzorgingstehuis en zijn kinderen vonden het geld toen ze jaren later het papier eruit haalden.”

“Biljetten duiken ook op achter schappen of in tijdschriften en dit zijn soms ‘aanzienlijke sommen’.” zei Ruizendaal.

“Mensen die oude guldens willen ruilen, moeten een identiteitsbewijs opgeven en een formulier invullen waarin wordt uitgelegd waarom het zo lang heeft geduurd om ze binnen te brengen. En als de bank van mening is dat iets niet klopt, zal het de ruil weigeren en onderzoekers binnenhalen.” aldus de NOS.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Echtpaar krijgt gevangenisstraf voor het oplichten van tientallen hotels en restaurants

NS past treindiensten aan vanwege waarschuwing sneeuw en extreme kou