in

Oud president Frankrijk Francois Hollande : Terroristen geen Moslims

“Deze Islamistische terroristen willen dat er een oorlog komt tussen religies”, zei Hollande terwijl hij reageerde op de dodelijke mesaanval in de stad Nice, waarbij drie mensen om het leven kwamen. “Verwar deze terroristen niet met moslims. Het zou de schuld zijn die ons in een conflict stort dat we niet willen aanraken”, zei de ex-president op de ochtendeditie van LCI-televisie.

Hollande verwees naar een reeks aanslagen die donderdag plaatsvonden in de Franse steden Nice, Avignon en Lyon, en het Franse consulaat van Jeddah, Saudi-Arabië.

De aanslag in Nice werd uitgevoerd door Brahim Aouissaoui, een in Tunesië geboren man die twee vrouwen en een man dodelijk neerstak in de Basiliek van Notre Dame de l’Assumption in Nice. Één van de vrouwen werd onthoofd. De politie arresteerde die ochtend Aouissaoui, die momenteel in het ziekenhuis ligt met schotwonden.

Aanklager voor terrorismebestrijding, Jean-Francois Ricard, vertelde Le Monde na de aanval dat Aouissaoui in het bezit was van het moordwapen, een mes met een lemmet van 17 cm, naast twee andere messen die in een zak in de basiliek waren gevonden.

Aouissaoui (21) zou op 20 september zijn geland op het Italiaanse eiland Lampedusa voordat hij op 9 oktober op het Italiaanse vasteland in Bari aankwam, en vervolgens de grens met Frankrijk overstak. Documentatie van het Franse Rode Kruis hielp om feiten over de bewegingen van de verdachte te onthullen, aangezien hij vóór donderdag onbekend was bij de politie.

Ook is er op donderdagavond een tweede man aangehouden in verband met de aanslag. De 47-jarige man, die nu in politiehechtenis zit, zou woensdag voorafgaand aan de aanslagen contact hebben gehad met Aouissaoui.

“Deze slachtoffers zijn het doelwit geweest, om de enkele reden, dat ze op dat moment in deze kerk aanwezig waren”, zei Ricard donderdag tijdens een persconferentie.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Vuurwerkverbod in Rotterdam

Frankrijk treedt in de 2e nationale lockdown