in

Oranje hoort tegenstanders in EK-kwalificatie

Het Nederlands elftal hoort zondagmiddag welke landen het komend jaar treft in de kwalificatie voor het EK 2020. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman behoort bij de loting in Dublin tot de tien groepshoofden. Als finalist in de Nations League wordt Oranje ingedeeld in groep A, B, C of D, die allemaal uit vijf landen komen te bestaan. Bij elkaar doen 55 landen mee aan de kwalificatiereeks voor het EK 2020, dat verspreid door heel Europa wordt gespeeld.

De nummers 1 en 2 van iedere poule kwalificeren zich voor de eindronde. De resterende vier tickets voor het EK worden in maart 2020 verdeeld tijdens de play-offs. De plaatsing daarvan gebeurt op basis van de prestaties in de nieuwe Nations League. Mocht Oranje zich niet via de reguliere weg kwalificeren voor het EK, dan is het al verzekerd van deelname aan de play-offs.

De ploeg van Koeman eindigde in de A-divisie bovenaan in de groep met Frankrijk en Duitsland. Oranje mag daarom in juni met de andere groepswinnaars Engeland, Zwitserland en gastland Portugal strijden om de eindzege in het nieuwe landentoernooi. De loting voor de finaleronde is maandag, ook in Dublin.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

PSV Vrouwen wint met gemak van sc Heerenveen

Een mens naar wens: zo ver gaan we al met knutselen aan dna