in

Opvanghuizen voor slachtoffers van huiselijk geweld zitten vol

In Nederland worden in totaal 12 duizend vrouwen en kinderen met hulp van de politie en sociale voorzieningen in een beschermingshuis (Veilig thuis) geplaatst, omdat ze worden blootgesteld aan huiselijk geweld en hun leven in gevaar is.

In 2018 waren er in Nederland 219 duizend gevallen van huiselijk geweld en kindermishandeling gemeld. In de afgelopen maanden is er een flinke stijging in de meldingen en worden instanties en beschermingshuizen benaderd voor hulp. Opvanghuizen voor vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld zijn volledig vol en is er een tekort aan bedden en ruimte.

De definitie van huiselijk geweld omvat fysiek of psychologisch geweld, seksueel misbruik, intimidatie en slachtofferschap van kinderen en vrouwen. In het algemeen is het de bedoeling dat wanneer huiselijk geweld wordt ontdekt, dat de slachtoffer of slachtoffers, in geval van kinderen, direct worden opgevangen in een opvang of dergelijke instantie.

Jammer genoeg is dit niet altijd het geval, of in de laatste maanden ook niet meer mogelijk vanwege een tekort aan ruimte. Naar verluidt worden de slachtoffers van huiselijk geweld zelfs geplaatst in hotels en dit is niet altijd veilig voor deze vrouwen of kinderen.

Ambtenaren hebben gezegd dat ze de Nederlandse minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hugo de Jong, hebben gesproken en de minister heeft beloofd een commissie in te stellen om de problemen op te lossen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Scholieren willen betere seksuele voorlichting op middelbare school

Winkeliers bezorgd om toename gewapende overvallen