in

Opnieuw stijging in aantal coronabesmettingen : 5790

De sterke schommelingen in nieuwe coronabesmettingen ging door op vrijdag, het RIVM meldt 5.790 nieuwe positieve tests in de afgelopen 24 uur (tot vrijdagochtend).

Dat zijn er 1292 meer dan op donderdag, wat bijna 500 lager was dan op woensdag.

De ministers hebben al gezegd bezorgd te zijn dat de stagnatie van het aantal nieuwe gevallen het niet mogelijk zal maken om de regels voor sociale distantiëring voor de kerstvakantie te versoepelen.

En het kabinet heeft nu afgesproken om te kijken naar een verlenging van de schoolvakanties met een week om te proberen de verspreiding van het coronavirus onder tieners tegen te gaan, meldde NOS op vrijdag.

Tegelijkertijd werden minder mensen in het ziekenhuis opgenomen en daalde het aantal nieuwe intensive care-gevallen donderdag met 10 naar 23. Er worden momenteel 1769 coronapatiënten in het ziekenhuis behandeld, van wie 518 op de intensive care.

Het hoge sterftecijfer, dat een indicatie geeft van hoeveel mensen mogelijk zijn overleden aan het coronavirus zonder gediagnosticeerd te zijn, bedroeg de afgelopen week 364 – ongeveer 40% van het cijfer van de week daarvoor.

Het RIVM registreerde 84 sterftes aan gevolgen van het coronavirus in de 24 uur tot en met vrijdagochtend, waarmee het gemiddelde van de afgelopen week op 64 komt. Dit is iets lager dan het gemiddelde van de week ervoor.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Belasting op dagjestoerist en Airbnb-verbod in Amsterdam

Rotterdamse politie in bezit van maffia hit-list