in

Opnieuw stijging coronabesmettingen in Nederland

Het lijkt op dit moment dat het aantal coronabesmettingen in de afgelopen twee weken snel toeneemt. Dit is ook te zien in het reproductiegetal R, dat zegt hoe snel het virus zich verspreid. Deze is toegenomen van 1,29 naar 1,4 en zolang het reproductiegetal boven de één ligt, betekent dit dat het aantal besmettingen zal blijven stijgen, omdat elke besmette patiënt gemiddeld 1,4 anderen besmet.

Er is volgens het RIVM ook wel geruststellend nieuws en dat is dat het aantal besmettingen in de afgelopen week niet nogmaals is verdubbeld, “Er is wel een stijging, maar die gaat minder hard.” aldus zegt een woordvoerder, “Het lijkt erop dat mensen zich houden aan de oproep om de maatregelen te volgen en zich te laten testen bij symptomen.”

In de afgelopen week zijn er een recordaantal testen gedaan, bijna 112 duizend. Eén procent van de geteste mensen, testten positief voor het virus. Dat is een stuk hoger dan het begin van de maand.

Het lijkt erop dat het coronavirus zich sneller verspreid in grotere en drukkere steden. De afgelopen weken zijn de meeste besmettingen geregistreerd in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Meeste besmettingen in Rotterdam is tussen de studenten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Corona : Janssen Vaccins start in september met proeven in Nederland

Code oranje voor Antwerpen