in

‘Oplossing taxironselaars Schiphol voor Kerstmis’

”Er wordt hard aan gewerkt om in ieder geval voor de kerst met een oplossing te komen en een lijn te kunnen presenteren van wat we gaan doen”, zei hij vrijdag in een interview met de Amsterdamse zender AT5.

Tot die tijd vinden er op de luchthaven intensieve controles plaats, waarbij taxichauffeurs zonder vergunning voor de officiële standplaats forse boetes kunnen krijgen.

De eerste zogenoemde veegactie was donderdag, waarbij 28 parkeerboetes werden opgelegd, een persoon werd aangehouden omdat hij niet meewerkte aan de controle en meerdere ronselaars vertrokken.

Acties
Weterings: ”Is dit voldoende? Nee, want dan zijn er andere maatregelen nodig.” De acties gaan echter door totdat er een oplossing is gevonden.

Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur) zei donderdag al dat er wordt gewerkt aan een oplossing. “Ik ben klaar met taxironselaars. Ik vind ze ontoelaatbaar.”

Politie
De politie en het Openbaar Ministerie werken mee aan de oplossing, dat volgens Dijksma een vraagstuk van de openbare orde is.

Ook gaat Inspectie Leefomgeving en Transport intensiever controleren en worden er afspraken gemaakt met de marechaussee.

Verordening
Een van de mogelijkheden zou kunnen zijn het aanpassen van de gemeentelijke verordening om taxichauffeurs die geen toegang hebben tot de officiële standplaats aan te pakken.

Een andere optie is de regels van het taxi-aanbod tussen Amsterdam en Haarlemmermeer, waar Schiphol onder valt, gelijk te maken.

Toename
Het aantal taxichauffeurs op de luchthaven nam in drie jaar tijd toe van ruim 2500 naar bijna 4000. Het gerechtshof oordeelde vorig jaar dat elke taxichauffeur met vergunning klanten mag vervoeren op alle wegen die voor het openbaar verkeer openstaan.

Dat leidde er echter toe dat toeristen bij aankomst op Schiphol van alle kanten worden benaderd door taxichauffeurs. Beveiligers moeten er nu weer voor zorgen dat de reizigers naar de officiële standplaats gaan.

Bron: ANP/NU.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0
ANP

PvdA’er Monasch dreigt met motie van wantrouwen over Oekraïne-referendum

Schoonmakers willen betere naleving cao