in ,

Opkomst in provincie Utrecht tot nu toe het hoogst

De opkomst bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten lag in Amsterdam om 13.00 uur op 9,3 procent. Dat is iets lager dan de opkomst van 9,7 procent vier jaar geleden rond dat tijdstip. Van de vijf grootste Nederlandse gemeenten was de opkomst tot nu toe het hoogste in Utrecht met 18 procent.

In Eindhoven ligt het opkomstpercentage voor de Statenverkiezingen op 15,9 procent. In Den Haag heeft 15,8 procent van de stemgerechtigden al hun keuze gemaakt en in Rotterdam is de opkomst tot nu toe 14,3 procent.

Van de overige gemeenten in Nederland had in Nijmegen 18 procent om 13.00 uur een ingevuld stembiljet ingeleverd. In Den Bosch (17,3) en Groningen (17 procent) is het percentage iets lager.

De animo voor de waterschapsverkiezingen lag in alle gemeenten iets lager, is te zien op de website opkomstenuitslag.nl.

In het hele land gingen om 07.30 uur de stembureaus open voor de verkiezing van de leden van de Provinciale Staten en de waterschapsverkiezingen. De stemlokalen gaan om 21.00 uur dicht. Vier jaar geleden was de opkomst voor de Statenverkiezingen 47,5 procent en voor de waterschapsverkiezingen 44 procent.

Bron : De Telegraaf

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Man opgepakt na dreigement in Den Helder

OM eist levenslang tegen ’tattookillers’