in

Openbaar Vervoerbedrijven in gesprek over verminderen van ritten

De krant sprak met alle grote trein- en busmaatschappijen die in Nederland actief zijn en ontdekte dat ze allemaal betrokken zijn bij onderhandelingen over het verminderen van ritten, maar niet over het schrappen van sommige diensten.

Op het hoogtepunt van de eerste golf waren de passagiersaantallen gedaald tot 10 procent tot 15 procent van de cijfers van 2019, en hoewel dat zich in de zomer herstelde, zijn ze nu weer gezakt met de gedeeltelijke lockdown.

Het Amsterdamse OV-bedrijf GVB vervoert momenteel 34 procent van de passagiers die het vroeger deed, “en dit is onder het landelijk gemiddelde van 40 procent”, aldus de krant.

OV-bedrijven worden momenteel gefinancierd door de staat voor tot 93 procent van hun diensten, en dat zal doorgaan tot juli 2021. Maar tegen 1 april moeten ze een plan hebben uitgewerkt voor de rest van het jaar, wanneer het publiek ondersteuning stopt.

Dit betekent dat ze in gesprek zijn met lokale autoriteiten en de nationale overheid over het reviseren van diensten “en het verminderen van de frequentie van sommige bussen, trams en treinen”, aldus de NRC.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Besmettingen blijven stijgen : 9283 nieuwe coronagevallen

Nederlandse sekteleider gearresteerd in Duitsland