Flower
Op zoek naar een baan? Hier moet je wezen!

Op zoek naar een baan? Hier moet je wezen!

De meeste banen komen er volgend jaar bij in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Maar ook in Noord-Brabant en Overijssel zijn duizenden extra krachten nodig, voorspelt het UWV.

Record aantal aanvragen voor euthanasie in Nederland
Groeiende racisme tegenover Aziaten vanwege Coronavirus
Gaat Britse luchtvaartmaatschappij Flybe failliet?

In alle zogenoemde arbeidsmarktregio’s die de uitkeringsinstantie hanteert, groeit het komend jaar het aantal banen, maar er zijn grote verschillen. Zo komen er in Drenthe en Midden-Limburg naar verwachting ’slechts’ 400 banen bij, terwijl alleen al Groot-Amsterdam goed is voor een groei van 23.200 banen.

De hoofdstad is vooral op zoek naar ict-programmeurs en leraren in het basisonderwijs, net als trouwens Rotterdam en Utrecht. In de Rijnmond komen er volgend jaar ruim 10.000 banen bij, in Utrecht 8400. In Zuidoost-Brabant, de regio rond Eindhoven en de techbedrijven daar, komen er in een jaar tijd 5700 banen bij. In die regio zitten ze vooral te springen om machinemonteurs en om onderzoeks- en ontwikkelingsmanagers in de technologiesector.

Over heel Nederland bezien zijn er vooral veel electriciens en loodgieters nodig, verzorgenden en verpleegkundigen en vrachtwagenchauffeurs.

Bron: De Telegraaf

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0