in , ,

Op mensen geteste COVID-19 vaccin toont positieve resultaten

Moderna Therapeutics kondigde een geschatte startdatum aan voor fase 3-onderzoeken, dit is de laatste testfase.

Bij de proef waren 45 vrijwilligers van 18 tot 55 jaar betrokken die één van de drie doseringsniveaus van het vaccin kregen. Deze werd toegediend in twee injecties met een interval van ongeveer een maand. Onderzoekers hebben virus herkennende antilichamen gemeten bij alle deelnemers en ontdekten niveaus die vergelijkbaar, of hoger zijn dan die in het bloed van mensen die zijn hersteld van het coronavirus.

Het is niet duidelijk hoe lang de immuunreactie beschermt tegen COVID-19, maar vrijwilligers zullen een jaar lang worden gecontroleerd om daar achter te komen. Sommige deelnemers hadden milde bijwerkingen zoals vermoeidheid, koude rillingen en hoofdpijn.

Het vaccin van Moderna, dat in samenwerking met het Amerikaanse National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) wordt ontwikkeld, is in maart begonnen met veiligheidstesten bij mensen. Fase 3 tests beginnen op 27 juli en zullen volgens een persbericht van 18 mei 30 duizend mensen testen.

De helft van de deelnemers is een controlegroep die placebo’s krijgt. Deze grote klinische proef zal naar verwachting eind oktober worden afgerond.

Wereldwijd worden meer dan 100 vaccins bestudeerd voor gebruik tegen COVID-19, en ten minste acht hiervan zijn al overgegaan op humane studies.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

‘Belangrijke informatie’ over geteste coronapatiënten kwijt

Stijging Coronaverspreiding in Spanje : 666 nieuwe besmettingen