in

Ook streekvervoer gaat plat op 28 mei: hele dag bijna geen bussen en treinen

Ook werknemers in het streekvervoer doen op dinsdag 28 mei mee aan de grote ov-staking voor een beter pensioen. Eerder was al bekendgemaakt dat werknemers van de NS en het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag 28 mei de hele dag staken.

In Utrecht en Gelderland zullen werknemers niet gaan staken. In Utrecht (Keolis en Qbuzz), op de Veluwe (Keolis), in de Achterhoek en Rivierenland (Arriva) en in Lelystad en omgeving (Connexxion) zal het streekvervoer dus wel rijden.

Werk neerleggen
In andere sectoren roepen de vakbonden alle werkenden op om de dag erna het werk neer te leggen, tijdens de pensioenactiedag van woensdag 29 mei.

Actie voor beter pensioen
De bonden voeren actie voor een beter pensioen. Ze willen dat de AOW-leeftijd bevroren wordt en dat de boete op eerder stoppen geschrapt gaat worden.

Ook willen de actievoerders dat zelfstandigen en mensen met een tijdelijk contract een pensioen krijgen.

Eerdere staking
Op maandag 18 maart hielden FNV, CNV en VCP al een actiedag voor een goed pensioen waar 40.000 mensen aan deelnamen. Toen werd al gestaakt in de bouw en de metaal en legden werknemers van NS en het stadsvervoer het werk voor 66 minuten neer in de ochtendspits.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Politie onderzoekt dood 91-jarige vrouw in Den Haag

DENK voorman Tunahan Kuzu aangehouden in Israël