in

Ook islamitische demonstratie voor moskee verboden

Burgemeester Krikke verbood deze week een protest van de extreemrechtse actiegroep Identitair Verzet en kreeg vrijdag gelijk van de rechter. Nu heeft ze ook besloten om een islamitische manifestatie voor de moskee niet toe te staan.

Identitair Verzet wilde demonsteren voor de As-Soennah moskee om zo de strijd tegen het salafisme kracht bij te zetten. Krikke stond dit protest niet toe omdat ze vreest voor confrontaties met tegendemonstranten. Ze wees de Koekamp aan als alternatieve plek. Identitair Verzet spande daarop een kort geding aan maar de rechter stelde de gemeente in het gelijk. Identitair Verzet mag niet voor de moskee maar wel op de Koekamp bij het Centraal Station protesteren.

Als reactie op de demonstratie van Identitair Verzet, werden tegendemonstraties aangekondigd waaronder een manifestatie van het Samenwerkingsverband Islamitische Organisaties Regio Haaglanden (SIORH). Deze organisatie wilde een manifestatie houden voor de As-Soennah moskee.
Demonstranten naar Zuiderpark
Maar burgemeester Krikke staat ook deze demonstratie niet toe. De demonstranten mogen naar het Zuiderpark om hun manifestatie te houden. De burgemeester zegt hiermee een heldere lijn te willen trekken.

‘De demonstratie van SIORH kan immers niet los worden gezien van de demonstratie van Identitair Verzet’, staat in een verklaring van de burgemeester. ‘Hier geldt dus net zozeer de vrees voor wanordelijkheden en ernstige verstoringen van de openbare orde. De moskee ligt immers te midden van onder meer woningen en trams. Dan bestaat het gevaar dat bewoners, kinderen of passanten verstrikt raken tussen de demonstranten en tegendemonstranten. Zelfs een massale politie-inzet kan dat niet voorkomen.’

Bron:omroepwest

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Haal de warme winterjas maar uit de kast: harde wind en kou

Horrorclown laat lolbroek zakken en toont geslachtsdeel aan kinderen