in

Ook dode in Den Haag tijdens 112-storing

Ook in de regio Den Haag is iemand overleden tijdens de landelijke 112-storing vorige week. Dat bevestigt de Inspectie Gezondheidszorg na berichtgeving door de NOS.

Het aantal officiële meldingen dat bij de inspectie is binnengekomen, staat nu op drie. Twee mensen, uit Den Haag en Hengelo, zijn overleden tijdens de storing. Een derde persoon heeft gezondheidsschade opgelopen, maar leeft nog wel.

Vermoedelijk neemt het aantal meldingen nog toe. Ook in Breda overleed een vrouw tijdens de storing. Dat sterfgeval is nog niet officieel gemeld bij de inspectie. Zorginstellingen, maar ook bijvoorbeeld de huisarts, hebben zes weken de tijd om incidenten te melden. De inspectie gaat vervolgens na wat er is gebeurd, maar komt ook zelf in actie als zij lucht krijgt van een voorval waarbij het met de zorg lijkt misgegaan.

Softwarefout
Volgens KPN werd de 112-storing vermoedelijk veroorzaakt door een softwarefout. KPN heeft aangekondigd de bewaking van het telefoonverkeer naar het alarmnummer strenger te maken. Verder komt er een onderzoek door een onafhankelijke externe partij die ook aanbevelingen moet doen hoe KPN zijn systemen kan verbeteren. Ook gaat het telecombedrijf samen met de overheid de storing evalueren.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nieuwe techniek verkleint kans op beroertes

‘Voor eerst bewijs dat hiv te genezen is’