in

Onwel geworden bestuurder naar vluchtstrook geduwd

Een man raakte al rijdend onwel. Dat werd door andere weggebruikers opgemerkt die hem met gebruik van hun eigen auto’s tot stilstand wisten te brengen.

De man in de zwarte Peugeot 3008 raakte vanmorgen tussen 09.30 en 09.45 uur onwel op de A5 tussen Amsterdam en Schiphol. Hij botste vervolgens tegen de achterkant van een bus aan, en raakte de vangrail aan de linkerkant van de weg.

De auto raakte stuurloos en week uit naar rechts, waar hij de rechter vangrail raakte. “Hij bleef daarna al rijdend tegen de vangrail aan plakken,” vertelt een woordvoerder van de politie.

“Andere bestuurders, waaronder een automobilist in een grijze Volkswagen Golf, zag dat de man de macht over zijn stuur verloor. Hij is voor de Peugeot gaan rijden, en heeft deze met behulp van enkele andere auto’s tot stilstand weten te krijgen.”

Ruit ingeslagen
De bestuurders in de andere auto’s zijn vervolgens uitgestapt en hebben geprobeerd de bestuurder uit de Peugeot te halen. Deze was echter goed afgesloten. “Het is een vrij nieuwe auto, dus moeilijk open te krijgen. Een van de automobilisten had een sleepkabel in de auto liggen, daarmee is de achterruit van de Peugeot ingeslagen zodat de overige deuren konden worden geopend.”

De bestuurders hebben vervolgens eerste hulp verleend aan de onwel geworden automobilist, en de nooddiensten gewaarschuwd. De man is enkele minuten daarna bij bewustzijn gekomen en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe het nu met hem is, of hoe hij onwel is geworden. De politie deelt geen medische gegevens.

Helden
De politie noemt de automobilisten helden. ‘Wij willen alle betrokken mensen nogmaals heel erg bedanken voor hun geweldige optreden,’ schrijft Team Hoofdwegen van de politie Amsterdam op Twitter.

Ook Rijkswaterstaat is te spreken over de actie. ‘Heel mooi om te zien, deze samenwerking.’

De politie gaat met behulp van een ‘goed proces-verbaal’ de betrokken mensen zo zorgvuldig mogelijk helpen om de opgelopen schade vergoed te krijgen door hun verzekeraar. Ook is hierbij van belang dat hun eventuele schadevrije jaren geen risico lopen.

Bron:Het Parool

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

iPad krijgt in 2019 volledige versie Photoshop

Rutte: dividendbelasting definitief niet afgeschaft