in ,

Onverwachtte zorgkosten voor één op drie Nederlanders

Het was een onaangenaam verrassing voor 43 procent Nederlanders, die ervan uitging dat hun zorgkosten onder de dekking zou vallen van hun zorgpolis maar erachter kwamen dat ze moesten bijbetalen. De financiële tegenvaller bedroeg tot wel 250 euro of zelfs meer voor meeste mensen.

Pricewise heeft een onderzoek uitgevoerd onder 1000 mensen. 27 Procent van de verzekerden die een onaangename verrassing kregen, had geen rekening gehouden met het eigen risico.

23 Procent van de ondervraagden was helemaal niet op de hoogte dat zijn verzekeraar geen contract had met een door hem gekozen zorgverlener. Wat laat zien dat de zorgverzekering voorwaarden nog niet helemaal duidelijk zijn voor veel mensen.

Niet op de hoogte zijn van welke zorgverleners er samenwerken met jouw zorgverzekering, concludeert dat de verzekeraar slechts een deel van de kosten vergoed en dat de rest voor eigen rekening komt. En als je hier niet goed van op de hoogte bent, kom je met onverwachte kosten voor zorgverleners en medicijnen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Man probeert kind te ontvoeren in klaarlichte dag

Drie jongens opgepakt voor afpersen met naaktfoto’s