in

Ontsnapte gevangene meldt zich na tien jaar bij politie: ‘Tenerife is niet meer zo leuk’

Meer dan tien jaar nadat een man uit de gevangenis in Oostenrijk was ontsnapt, heeft hij zichzelf weer aangegeven bij de politie. De man was destijds gevlucht naar Tenerife, maar wilde wel weer terug naar zijn thuisland.

Volgens de politie meldde de 64-jarige man zich met twee koffers bij agenten op het treinstation in Salzburg. Hij vertelde hen dat hij een voortvluchtige gevangene was, die net was aangekomen vanuit het Duitse München.

De man vertelde de agenten dat hij de afgelopen tien jaar had doorgebracht op Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Hij wilde terug naar Oostenrijk omdat ‘Tenerife niet meer zo leuk is als vroeger en hij er wel lang genoeg had gewoond’.

Ontsnappen niet strafbaar
De politie heeft het verhaal van de man gecheckt en het blijkt dat de 64-jarige inderdaad gevlucht was uit een gevangenis in het oosten van Oostenrijk. Het is onduidelijk waarom de man in de gevangenis zat en hoe lang hij daar eigenlijk had moeten blijven.

De man is meegenomen naar de gevangenis in Salzburg. Hij hoeft zich geen zorgen te maken om een verhoging van zijn straf: in Oostenrijk is het, net als Nederland, niet strafbaar om te ontsnappen uit de gevangenis.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Verbijstering in Maarheeze over drama in Eindhoven

Lichaam gevonden in huis in Soest