in

Ontploffing bij Poolse supermarkt in Tilburg : Vierde in een maand

Een explosie bij een Poolse speciaalzaak in Tilburg heeft het gebouw en de aangrenzende panden ernstig beschadigd.

De ontploffing bij de Warszawa XL outlet op het Paletplein werd maandag om 02.20 uur door een buurman gemeld. Het is de vierde keer in een maand dat Poolse supermarkten die tot dezelfde familie behoren, worden getroffen door opzettelijke explosies.

In december raakten drie panden in Beverwijk, Aalsmeer en Heeswijk-Dinther, alle met de naam Biedronka, beschadigd bij soortgelijke explosies. De winkels hebben geen enkele band met de gelijknamige discountketen in Polen.

Naar verluidt heeft de laatste explosie het interieur van de winkel en de ramen van opslagruimten van aangrenzende appartementen bijna volledig verwoest. Niemand raakte gewond.

De politie werd gebeld door een getuige die een paar minuten voordat de explosie plaatsvond, buiten de winkel hamerende geluiden hoorde.

De eigenaar, Taha Mahmoed, vertelde Omroep Brabant dat hij verbaasd was waarom zijn winkels het doelwit waren en beschuldigde de politie ervan de incidenten niet grondig te hebben onderzocht.

“Ik ben er kapot van,” aldus Mahmoud. “Het was een goede winkel met veel personeel die goede zaken deed. De winkel is pas in oktober geopend en het ging erg goed. Ik kan het niet begrijpen. Een bom in Nederland. Hoe kon het gebeuren? Dit is een goed beheerd land. De politie is lui. In Aalsmeer en Beverwijk beloofden ze actie te ondernemen, maar er is niets gebeurd.”

De politie onderzoekt of de laatste explosie verband houdt met de drie in december. “We steken onze kop niet in het zand”, zegt een woordvoerder tegen de NOS. “We hebben contact met de politie in de andere gemeenten en onderzoeken de mogelijkheid in het kader van ons onderzoek.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Grootschalig callcenter geopend voor vaccinatieprogramma

Aantal coronagevallen daalt tot onder de 7.000