in ,

Onrust bij PVV na dramatische verkiezingen: ‘Verlies aan onszelf te danken’

De onrust in de PVV na de verkiezingsnederlaag groeit. Twee Utrechtse PVV-Statenleden hebben hun zetels in de Eerste Kamer zelfs aan Forum voor Democratie gegeven als blijk van ontevredenheid. Andere PVV’ers blijven wél geloven in hun partij én leider: “De partij komt terug.”

‘Teleurstellend.’ ‘Een enorme domper.’ ‘Vreselijk balen.’ PVV’ers door heel het land balen flink van de verkiezingsuitslag van de PVV, blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws.

Weggevaagd
De partij is tijdens de Europese Verkiezingen weggevaagd en heeft geen enkele zetel meer in het Europees parlement. Ze hadden er voor de verkiezingen nog vier.

In Utrecht komt de onvrede het sterkst tot uiting: twee PVV-Statenleden hebben hun zetels voor de Eerste Kamer niet aan de PVV maar aan Forum gegeven.

Teleurstelling
“We zijn teleurgesteld dat de partij zich niet heeft ontwikkeld. Ik roep al jaren dat we een échte, volwassen partij moeten worden. Maar er is niet geluisterd”, zegt het boze Utrechtse Statenlid René Dercksen tegen RTL Nieuws. Dercksen vindt zijn partij stuurloos. “We hebben het verlies dan ook volledig aan onszelf te danken.”

Toen hij bij de bekendmaking van de lijst voor de Eerste Kamer hoorde op een onverkiesbare zevende plek te staan, werd hij kwaad. “Mensen die zich jarenlang keihard inzetten voor de partij, worden zomaar aan te kant gezet. Ik ben erg teleurgesteld.”

En hij staat niet alleen. De Noord-Hollandse PVV-Senator Dannij van der Sluijs stuurde in een tweet aan op het vertrek van partijleider Geert Wilders.

Twijfels over de toekomst
Dercksen blijft wel actief voor zijn partij, maar heeft zijn twijfels over de toekomst van de PVV. “We gaan het de komende jaren erg zwaar krijgen.” Overigens was de keuze om de twee Utrechtse zetels aan Forum te geven vooral bedoeld om Forum aan een dertiende zetel te helpen.

“De PVV had toch niets met onze zetels opgeschoten. Het is jammer dat Forum en de VVD alsnog even groot zijn geworden in de Senaat.”

Minder kritisch
Andere PVV’ers zijn een stuk minder kritisch naar buiten toe, blijkt uit de rondgang. Zij zeggen nog alle vertrouwen te hebben in hun partij en hun leider Geert Wilders.

Henk van Deún, de lijsttrekker van de Utrechtse PVV zegt daarover: “Natuurlijk is de uitslag teleurstellend. Maar het is vooral de populariteit van Forum die grote gevolgen voor ons heeft gehad.”

Van Deún vervolgt: “Wilders is nu aan zet. Ik heb absoluut vertrouwen in de partij én in onze leider. We mogen de mensen die op ons hebben gestemd niet in de steek laten.”

Dreun
PVV-fractievoorzitter Erik Veltmeijer in Overijssel spreekt ook over een grote teleurstelling. “Vergelijkbaar met die teleurstelling laatst met Ajax. In Den Haag moeten ze de koppen nu bij elkaar steken na deze dreun. Maar we blijven geloven in Wilders. We hebben zoveel bewondering voor hem.”

Dat onderschrijft PVV’er Toon van Dijk, fractievoorzitter in Almere. “Het is ontzettend jammer, maar het is wat het is. Nu moeten we de rug en schouders rechten en doorgaan. Al die mensen die op ons hebben gestemd, laten we niet in de steek.”

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Arts voert gratis besnijdenissen uit tijdens ramadan: ‘Al vier weekenden aan het werk’

Opnieuw dode op overvolle Mount Everest