in

Onderzoek naar uit de lucht gevallen vliegtuigonderdelen

Mensen die in het Limburgse dorp Meerssen wonen, eisen antwoorden nadat een aantal “roodgloeiende” vliegtuigonderdelen uit de lucht zijn gevallen, auto’s en huizen hebben beschadigd en een vrouw en een kind licht gewond zijn geraakt.

De metalen stukken kwamen uit een Boeing 747-400 vrachtvliegtuig dat zaterdag net na 16 uur van Maastricht Airport naar New York was vertrokken.

Ooggetuigen zeggen dat ze luide knallen hoorden en vlammen uit een van de linker motoren van het vliegtuig zagen komen voordat ze dekking zochten, terwijl de metalen onderdelen het dorp overspoelden. Verschillende auto’s en daken werden beschadigd door het metaal, dat naar verluidt “roodgloeiend” was toen het de grond raakte.

Het vliegtuig maakte een noodlanding in Luik, België. De luchthavenpolitie en OVV zijn inmiddels een onderzoek gestart om vast te stellen wat er precies is gebeurd.

Een woordvoerder van de in Bermuda gevestigde luchtvaartmaatschappij, Longtail Aviation, vertelde het AD dat het speculatie zou zijn om te proberen te raden waardoor de motor in brand was gevlogen en stukken metaal waren kwijtgeraakt.

“Onze volledige aandacht gaat uit naar degenen die bij het incident betrokken waren”, aldus een woordvoerder van de luchthaven, zondag. “We proberen contact op te nemen met de vrouw, en de ouders van de gewonde jongen.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Energierekening daalt in 2021 als gevolg van transport- en belastingverlagingen

Wordt de avondklok met drie weken verlengd?