in

Onderzoek : Bijna helft van Nederlanders positief over coronavaccin

Meer mensen in Nederland geven aan bereid te zijn zich te laten vaccineren tegen het coronavirus, blijkt uit een nieuw onderzoek van Ipsos namens omroep NOS.

Ongeveer de helft van de ondergevraagde 1000 mensen zei dat ze zeker zouden worden gevaccineerd en 25 procent zei dat ze ‘waarschijnlijk’ voor een vaccinatie zouden kiezen. Eerdere onderzoeken van Ipsos schatten de bereidheid om te worden gevaccineerd op 66 procent en 69 procent.

Een op de 10 mensen laat weten dat ze nog niet weten wat ze gaan doen, terwijl 8 procent zeker niet gevaccineerd wil worden en 7 procent waarschijnlijk niet. Degenen die tegen vaccinatie zijn, zeggen dat ze zich zorgen maken over de veiligheid en werkzaamheid van de vaccins, evenals over de bijwerkingen.

De 55-plussers zijn veel meer bereid om te worden ingeënt dan de 35-plussers.

Het vaccinatieprogramma van de overheid wordt vanaf woensdag landelijk uitgerold, waarbij de eerste symbolische prik wordt gegeven aan een verpleeghuismedewerker in het massa-testcentrum in Veghel.

Op de vaccinatielijst staan verpleeghuis- en acute zorgmedewerkers, gevolgd door bewoners van verpleeg- en verzorgingshuizen.

Op 18 januari zouden 25 grote vaccinatiecentra landelijk volledig operationeel moeten zijn met een capaciteit om 66 duizend zorgverleners per week te vaccineren.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Grootste pensioenfondsen hoeven niet te bezuinigen op uitbetalingen

Farid Azarkan roept Thierry Baudet op om te komen debatteren in Tweede Kamer