in

Onderzoek: ‘Amerikaanse ‘war on terror’ heeft half miljoen mensen gedood’

Volgens een studie van Brown University in Amerika, zijn er bijna een half miljoen mensen gedood door de Amerikaanse ‘war on terror’ die werd gestart in de nasleep van de aanslagen van 11 september 2001. Tussen 480.000 en 507.000 mensen werden gedood in Afghanistan, Pakistan en Irak.

Het Cost of War-project van de Brown University, die zaterdag het rapport uitbracht, volgde het totale aantal sterfgevallen door toedoen van de VS in Irak, Afghanistan en Pakistan en kwamen op tussen de 480.000 en 507.000 mensen.

Van deze sterfgevallen waren er 65.000 in Pakistan, 147.000 in Afghanistan en tussen de 268.000 – 295.000 in Irak. Ook hebben ze onderzoek gedaan naar sterfgevallen onder de Amerikaanse soldaten. De afgelopen zeventien jaar zijn er ongeveer 7 duizend Amerikaanse soldaten gedood.

Het onderzoek omvat niet de meer dan 500 duizend sterfgevallen in de oorlog in Syrië, die de VS in 2014 zijn ingegaan, en omvat ook niet het aantal doden door de herovering van Mosul en andere steden in Irak, waar mogelijk tienduizenden burgers zijn omgekomen.

Het rapport begrijpt dat de telling “onvolledig” is, maar het dient als een “schatting van de menselijke tol van moord in deze oorlogen.”

“Deze update krabt slechts het oppervlak van de menselijke slachtoffers als gevolg van 17 jaar oorlog,” aldus het rapport.

Terwijl velen in het publiek deze oorlogen zien als afnemend en minder intens, is de telling van de burgerdood in Afghanistan voor 2018 een van de hoogste in de oorlog.

“Het is belangrijk voor beleidsmakers en anderen om de effecten en implicaties van deze oorlogen samen te bekijken, omdat ze zo met elkaar verbonden zijn”, aldus Neto Crawford, auteur van de studie.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Trump is beledigd door Macron’s opmerkingen over Europese leger

Tientallen kilo’s mortierbommen gevonden in Mierlo