in

Nou al boetes voor rijden boven 100 km/uur

De snelheidsverlaging naar 100 km/uur gaat officieel maandag 16 maart pas in, maar het lukt Rijkswaterstaat niet om het plastic van alle (vierduizend) nieuwe borden in één nacht te verwijderen, waardoor de politie op sommige snelwegen al is begonnen met het uitdelen van boetes. Dus, hou er rekening mee dat als je boven de 100 km/uur rijdt, is de kans groot dat je al wordt beboet.

Het plastic wordt vanaf donderdagavond 12 maart al van een aantal nieuwe borden verwijderd en dat betekent dat het nieuwe maximum van 100 km/uur meteen vanaf vrijdagochtend actief zal zijn. Maandagochtend 16 maart vanaf zes uur geldt het nieuwe limiet overal in Nederland tussen zes uur in de ochtend tot zeven uur in de avond.

“Als wij daar dan met een mobiele radarcontrole staan dan zullen we 100 aanhouden. Wat op het bord staat is leidend, dat zal een rechter ook zeggen.” aldus een woordvoerder van de politie die iedereen waarschuwt die deze weekend nog door de Nederlandse snelwegen wilt racen. Het is niet duidelijk welke borden als eerst van hun plastic worden verwijderd, maar zodra het plastic is verwijderd, zijn de borden en de nieuwe snelheidslimiet actief.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Coronavirus : Twee poliklinieken van OLVG in Amsterdam gesloten na besmetting van medewerker

Stef Blok roept tot een ‘no-fly zone’ boven Idlib