in

Noorwegen : Geen verband tussen coronavaccinatie en sterfgevallen

De gezondheidsautoriteiten in Noorwegen hebben maandag bekend gemaakt dat ze geen bewijs hebben gevonden van een direct verband tussen het Pfizer / BioNTech-vaccin en het overlijden van ouderen.

“Op basis van deze rapporten kunnen we niet uitsluiten dat veelvoorkomende bijwerkingen, zoals koorts en misselijkheid, kunnen bijdragen aan een ernstiger verloop en fatale afloop bij sommige kwetsbare patiënten met ernstige onderliggende ziekten”, aldus Sigurd Hortemo, een hoofdarts bij de Geneesmiddelenbureau in Noorwegen.

Maar de Noorse gezondheidsautoriteiten adviseerden een evaluatie met betrekking tot “kwetsbare of terminaal zieke patiënten”, om te beslissen of de voordelen van het vaccin opwegen tegen de risico’s van bijwerkingen.

“De gemelde gevallen hebben geen invloed gehad op de Noorse vaccinatiestrategie”, voegde een schriftelijke verklaring van het Noorse Geneesmiddelenbureau toe.

Vorige week kondigde het Noorse Geneesmiddelenbureau aan dat, ten minste 23 ouderen die Pfizer / BioNTech COVID19-injecties hebben gekregen, zijn overleden in Noorwegen, waarbij 13 van de dodelijke slachtoffers mogelijk verband hielden met de bijwerkingen van het vaccin, zoals koorts en misselijkheid.

Dit veroorzaakte over de hele wereld alarmen over de bijwerkingen van het vaccin.

Volgens gegevens van de Britse tracker OurWorldInData hebben tot dusver meer dan 48 duizend mensen een dosis in het land gekregen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Scholieren kampen met mentale problemen en lichamelijke klachten

Strengere maatregelen op komst?