in ,

Noodtoestand Covid-19 ziekenhuizen zijn nooit gebruikt : Wie gaat deze betalen?

Het is onduidelijk wie de rekening gaat betalen voor twee spoedziekenhuizen die zijn gebouwd om coronaviruspatiënten op te nemen, maar die nooit zijn gebruikt, aldus onderzoeksjournalistiek platform Investico.

In Rotterdam werd expositiecentrum Ahoy omgebouwd tot tijdelijk ziekenhuis, evenals het MECC-centrum in Maastricht. Maar geen van beiden zag patiënten en beiden worden nu ontmanteld. De totale kosten van de twee noodziekenhuizen worden geschat op 14 miljoen euro en beide zijn opgezet zonder toestemming van regionale gezondheidsfunctionarissen, laat Investico weten.

Ondertussen heeft Ernst Kuijpers, voorzitter van het academisch ziekenhuis Erasmus en het landelijke patiëntencoördinatiecentrum, opgeroepen tot een andere aanpak als Nederland zou worden getroffen door een tweede golf van Covid-19 infecties.

“In plaats van de reguliere zorg te verstoren, zou elke lokale gezondheidsraad een ziekenhuis moeten aanwijzen om zich uitsluitend op het coronavirus te richten.” aldus Kuijpers aan de NOS.

“We zijn erin geslaagd de piek bij coronaviruspatiënten op te vangen, maar we moesten geplande operaties en landelijke kankercontroles annuleren. Toen hadden we geen andere keus, maar binnenkort zouden we moeten kunnen zeggen dat patiënten met Covid-19 naar een specifiek ziekenhuis moeten gaan, wat de capaciteit van de intensive care indien nodig kan vergroten.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Turkije in lockdown tijdens Eid

Vijf verdachten aangehouden op verdenking van moord op moslima in Verenigd Koninkrijk